Pozvánky

Kaligrafický workshop výroby sešitů

Předáváme pozvánku na workshop výroby vlastních sešitů, kterou pořádá chráněná dílna Lemniskáta.
Workshop proběhne 9. 11. 2019 od 10 hodin přímo v dílně poblíž Náměstí Míru na Balbínově 6, Praha 2

S dílnou Lemniskáta jsme navázali spolupráci v loňském roce, kdy vznikla řada výrobků s názvem Aiko – dítě lásky. Díky našim kaligrafkám a zručným rukám v dílně Lemniskáta jste měli možnost zakoupit si sešity či přání s kaligrafií či tušovou malbou.

Tentokrát máte jedinečnou možnost vyzkoušet si kaligraficky psát nejen v japonštině, ale také v thajštině či korejštině!

Lemniskáta – život bez bariér, o.p.s. je nestátní neziskovou organizací na Praze 2, která provozuje chráněné pracoviště pro lidi s mentálním, fyzickým či psychickým postižením. Výrobním programem jsou papírenské výrobky.

Základní myšlenkou chráněného pracoviště je umožnění a zachování pracovních příležitostí lidem s handicapem v chráněném, ale přitom tvůrčím a vnitřně svobodném prostoru. Usilujeme o to, aby zde naši zaměstnanci nacházeli své sebepotvrzení v práci, získávali nové manuální a sociální dovednosti, ale zároveň cítili, že jsou součástí skupiny lidí, která má na zřeteli individuální potřeby každého jednotlivce a přitom spolu tvořili celistvé společenství.

Tým lidí, kteří se spolupodílí na chodu chráněného pracoviště se hlásí k základnímu lidskému právu člověka žít v takových podmínkách, které mu umožní rozvinout své kvality a naplnit svůj život smyslem. Naši společnou práci vedeme tak, aby každý z nás bez rozdílu mohl dál rozvíjet své schopnosti a možnosti, díky kterým se může smysluplně uplatnit a naší společnosti tím darovat to nejlepší ze sebe.